Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Rīdzenē
noklausītās oligarhu sarunas trīs izmeklētāji analizēs vismaz mēnesi, KNAB priekšnieks Straume atzina pēc šai tēmai veltītas Saeimas komisijas sēdes. Savukārt Saeima ar 75 balsīm atbalstīja parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi oligarhu lietā. Neviens deputāts nebija pret un neatturējās. Komisijā darbosies pa vienam deputātam no katras frakcijas.

Vienotības Saeimas frakcijas vadītājas vietnieks Edvards Smiltēns atkāpās no amata un apturēja savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam 19. augustā gaidāmajā kongresā. Smiltēns nav apmierināts, ka līdera vēlēšanās varētu kandidēt arī frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa. Taču pirmdien viņa paziņoja, ka pēc 12. Saeimas pilnvaru beigām grasās pamest politiku un atgriezties diplomātiskajā dienestā. 

Bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts kopā ar domubiedriem paziņojis par jaunas politiskās kustības izveidi, kura saistīta ar pieciem no Vienotības aizgājušajiem Saeimas deputātiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu