Jārunā! • IR.lv

Jārunā!

6
Aivars Ozoliņš

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidošana jau ir labs rezultāts

Saeima ir izveidojusi parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā. Daudzi ir skeptiski par šādu komisiju lietderīgumu vispār. Taču šajā gadījumā jau šādas komisijas izveidošana vien ir labs rezultāts.

Starp komisijas veidošanas ierosinātāja, Vienotības priekšsēdētāja Andra Piebalga nosauktajiem komisijas mērķiem – pārliecināties par izskanējušo faktu autentiskumu, noskaidrot, kāpēc šajā lietā ilgi netika pieņemti lēmumi, un pateikt, kas politiski vēl darāms, lai šāda situācija nevarētu atkārtoties, – svarīgākais varētu būt signāls sabiedrībai, ka viesnīcas numuriņš vairs nedrīkst būt varas centrs valstī.

Vienprātības par komisijas nepieciešamību nebija pat pašā Vienotībā. Partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa apšaubīja tās lietderīgumu un ir dēvējusi parlamentārās izmeklēšanas komisijas par «pļāpātavām». Skepses iemesls varētu būt nepamatotas rezultāta gaidas. Proti, ja nav vainīgo un sodīto, tad tā, redz, ir tikai pļāpāšana.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu