Dzīvelīgā balss • IR.lv

Dzīvelīgā balss

5
Arta Jēkabsone.
Ieva Puķe

Kā uz Baltijas ceļa – visi sadodas rokās, tā pagājušās vasaras neticamo uzvaru prestižajā Montrē džeza festivālā atceras vokāliste Arta Jēkabsone. Tikko viņa Montrē izbaudīja prīmas statusu, šonedēļ būs dzirdama arī Rīgā

Viena no patiesi skaistākajām pieredzēm ar brīnišķīgiem cilvēkiem –  mūziķiem un draugiem. Esmu laimīga. Tā no Eiropas džeza galvaspilsētas Montrē pagājušajā nedēļā man atraksta Arta Jēkabsone. Nodziedājusi solokoncertu un muzicējusi trīs improvizācijas klasēs jeb jam sessions, 22 gadus vecā Ņujorkas The New School for Jazz and Contemporary Music studente šīs nedēļas sākumā vēl bija turpat, Šveicē. Izmantoja pagājušā gada festivāla uzvarētājai pienākošās privilēģijas –  ierakstu profesionālā studijā.

Vasaras brīvlaikā ieradusies Latvijā, Arta jau paspēja atrādīties mūzikas faniem Teātra bārā un Denisa Paškeviča džeza klubā, arī Arta Gāgas uzvedumā Upe, upe, Gauja, Gauja Siguldā. Jaunā mūziķe, kas ārzemēs šobrīd piedzīvo lielāku atpazīstamību nekā dzimtenē, Rīgā atkal būs redzama šajā sestdienā, 22. jūlijā, džeza bārā Trompete ar meiteņu sastāvu Lady Jazz Trio. Jau nākamajā dienā lidos uz Berlīni, kur sniegs koncertus ar pagājušā gada Montrē festivāla 2. vietas ieguvēju un Riga Jazz Stage uzvarētāju vācieti Ēriku Leitheizeru. «Gan tembrāli, gan visādi mums patīk kopā uzstāties… Ēriks ir gadu jaunāks par mani, apbrīnojams cilvēks, ļoti iedvesmojošs,» Artas balss arī nesenajā klātienes sarunā ir vibrējusi tik emocionāli un intonatīvi bagātīgi kā džeza mūzikā.

Privileģētā Latvija

Pagājusī vasara, kas Artai atnesa uzvaru Montrē, pēc Rīgas Doma kora skolas Džeza nodaļas vadītāja Tāla Gžibovska vārdiem, «izcilu, līdz šim nepieredzētu panākumu Latvijas džezam», bija pavisam citāda.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu