Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Lola
Kristīne Simsone

ooooo  Lola. Pazīstamā režisora Žaka Demī pirmā pilnmetrāžas filma, kas nepelnīti palikusi autora zināmāko darbu, piemēram, Šerbūras lietussargi ēnā. Šis 1961. gada kinodarbs emocionāli niansēti ataino personāžu – kabarē dejotājas (Anuka Emē) un kāda jauna vīrieša – attiecības, taču filma ir arī vērīga un precīza laikmeta liecība. Nepilnas divas desmitgades pēc Otrā pasaules kara beigām Francija – ar sapņainu fascināciju pret visu amerikānisko – pārtapa no stagnātiski imperiālas valsts par mūsdienīgu republiku. Savukārt Demī filmā ir jutīgi uztvēris un iemūžinājis šos pārmaiņu strāvojumus. Doma dārzā (Doma laukums 1) 20. jūlijā plkst. 22.30.

oooo Noķert zagli / To Catch a Thief. Rotaļīgs un hēdonisks, šis spriedzes meistara Alfrēda Hičkoka 1955. gada darbs ir humoristiska krimināldrāma. Filmu caurstrāvo liegums un nesatricināmība, lieliski iemiesojot kinodarbā redzamās Franču Rivjēras ikdienu. Lai arī vairāk izklaide, nevis meistara talanta uzskatāms atspoguļojums un kinovēstures stūrakmens, šo filmu skatīties ir vistīrākā bauda. Un kā gan ne, ja galvenajās lomās tik organiski saspēlējas divas leģendas – Greisa Kellija un Kerijs Grānts! Kalnciema kvartālā (Kalnciema 35) 22. jūlijā plkst. 22. Biļetes: Bezrindas.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu