Cita partija • IR.lv

Cita partija

6
Ilze Viņķele.
Aivars Ozoliņš

Vienotības stāsts beidzies jau pirms trim gadiem, uzskata deputāte Ilze Viņķele un ir gatava palīdzēt veidot jaunu liberālu partiju

Runājām ar Ilzi Viņķeli svētdien, dažas dienas pēc publiski izskanējušās informācijas, ka viņa piedalīsies jaunas partijas veidošanā, un vienu dienu pirms viņas, Lolitas Čigānes, Alekseja Loskutova, Inta Dāldera un Andreja Judina paziņojuma par izstāšanos no partijas Vienotība.

Viņa tikai sestdien bija atgriezusies no Berlīnes, kur apmeklēja rokgrupas U2 koncertu – īstenojusi savu jaunības sapni, kā uzreiz pēc koncerta pastāstīja sava bloga ierakstā «Iekšējais Checkpoint Charlie». Tas ir par sajūtām pie kādreizējā Berlīnes mūra.

«Fiziskais mūris ir nojaukts, bet tā sargātais homo sovieticus ir vēl dzīvs,» Viņķele rakstīja. Gan apjukušie cilvēki, kuriem visa pasaule šķiet drauds, gan jebkurai sistēmai pielāgoties protošie, kuri, «tāpat kā toreiz, uzskata, ka zagt darbā ir norma, ja reiz esi ticis pie teikšanas». «Un, tāpat kā toreiz, viņi ir pārliecināti, ka sabiedrība klusēs.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu