Atvienošanās • IR.lv

Atvienošanās

6
Aivars Ozoliņš

Vienotība zaudē piecus biedrus un nemēģina atgūt identitāti

Varētu šķist, ka partijā Vienotība vētraini notikumi. Pagājušonedēļ tās pašreizējais priekšsēdētājs Andris Piebalgs paziņoja, ka drīz vairs nebūšot priekšsēdētājs, bet pieci Saeimas frakcijas biedri – ka topot jauna partija. Šīs nedēļas sākumā visi pieci uzrakstīja iesniegumus Piebalgam par izstāšanos no partijas. Vienotība šķeļas un brūk?

Patiesībā nekas neparasts pašlaik nenotiek. Piebalgs pērn jūnijā, ievēlēts priekšsēdētāja amatā, solīja, ka aiziešot no amata, ja partijas reitings līdz decembrim nesasniegs 10 procentus. Nesasniedza ne līdz decembrim, ne līdz šim, bet pašvaldību vēlēšanās Vienotības saraksts Rīgā, savu atbalstītāju citadelē, ieguva tikai 6,3 procentus. Tāpēc viņa paziņojums par lēmumu vairs nekandidēt uz amatu augustā gaidāmajā partijas kongresā nav ne negaidīts, ne pārsteidzīgs.

Bet no partijas tagad izstājušos deputātus Solvita Āboltiņa jau pagājušā gada janvārī salīdzināja ar Doņeckas separātistiem. Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājai pašas nekļūšana par premjerministri pēc partijas biedres Laimdotas Straujumas «atkāpšanas» no amata acīmredzot šķita Krievijas agresijai Ukrainā līdzvērtīgs starptautisko tiesību pārkāpums. Tolaik daļas biedru nostāšanos pret partijas priekšsēdētājas ieceri kļūt par premjerministri tiešām varēja dēvēt par šķelšanos partijā. Tagad viņu aiziešana no partijas ir vienkārši pārlieku ieilgušas situācijas loģisks risinājums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu