Tarakāni zupā • IR.lv

Tarakāni zupā

6
Aivars Ozoliņš

Sabiedriskajiem medijiem būs izšķirīga loma politiskās kultūras mainīšanā

Oligarhu sarunu publicēšana nopietni iespaidojusi sabiedrisko plašsaziņas līdzekļu attiecības ar Aivaru Lembergu, vienīgo no valsts nozadzēju trijotnes kopgalda, kas joprojām aktīvi sēž pie valdības koalīcijas padomes galda. Latvijas Radio un Latvijas Televīzija ir pārtraukušas sadarbību ar Ventspils domi.

Šis pilsoniskas un profesionālas ētikas apsvērumu noteikts, kaut arī no skata it kā saimniecisks lēmums – jo runa ir arī par reklāmas naudu, ko LTV un LR vairs nesaņems no vienas pašvaldības par divu it kā kultūras pasākumu kopēju veidošanu, – ir ārkārtīgi svarīgs solis oligarhiskās politiskās sistēmas mainīšanai. Šās sistēmas obligāts pīlārs ir paklausīgi mediji. Bez tiem sistēma ir nolemta iznīkšanai.

«Runa ir par ietekmi,» Šlesers Rīdzenē skaidroja partneriem mediju lomu. «Savā-dāk to politiku jau arī nesakārtosim.» Tāpēc «vajag apvienoties par sabiedriskajiem  medijiem».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu