Kas tālāk? • IR.lv

Kas tālāk?

6
Nellija Ločmele

Mēnesi kopš Ir iesāka Rīdzenes sarunu publiskošanu, daudzi zobrati sākuši griezties, bet daudzi – joprojām ierūsējuši, ka ne izkustināt. Vai zaļzemnieku premjers Kučinskis rīkojās tālredzīgi, ārzemju vizītes laikā savā vietā atstājot Dūklavu, kuram zemīte izrādījusies tuva ne tikai ministrijā, bet arī ostā? Nē, «ļimončika» iesauka ministram jau pielipusi un citrondzeltenā krāsa brīdina kā luksoforā – zaļais ir ceļā uz sarkano! Vai Dūklavs atkāpsies un Lembergs atstās koalīcijas sarunu galdu, kā Ir aptaujā vēlētos vairākums respondentu – rādīs laiks. Tāpat kā KNAB pārbaudes sekmīgumu, kurā vēlreiz cilā, vai oligarhu izmeklēšanā nav palaists kas garām. Un deputāti rosās parlamentārai izmeklēšanai par īstās izmeklēšanas čiku.

Šajā numurā lasiet divas asas intervijas, kurās runa ir tieši par izmeklēšanu. Bijušais KNAB operatīvās izstrādes šefs Jurašs uzskata, ka oligarhi ir Latvijas Kangari, bet ģenerālprokurors – viņu advokāts. Savukārt Kalnmeiers atsakās pakļauties «troikai», kas zinot vainīgos bez tiesas, un gatavs visu informāciju sniegt Saeimai. Kamēr dokumentu nav – neviena puse tos nepiedāvā -, atliek vērtēt argumentu loģiskumu uz agrāko darbu fona.

Šajā sviru un svārstu mehānismā, ko saucam par demokrātisku varas dalīšanu, šobrīd priecē viens – daudzi sajūt savu pilsoņa atbildību, vēlas saprast faktus un neklusēt. Rīcības iespēju netrūkst, bet Ir domubiedrus aicinu uz vienu īpašu. Lai palīdzētu informācijai par Rīdzenes sarunām nonākt katrā Latvijas bibliotēkā, lūdzu pielieciet savu artavu, vietnē Projektubanka.lv atbalstot Ir speciālizdevumu Ko oligarhi tev nestāsta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu