Virtuālie varoņi • IR.lv

Virtuālie varoņi

2
Evelina Parkera, Evelīna Pārkera, 46 tūkstoši sekotāju:

Vai zināt, kur vasaru pavada pusaudži? Joki, spēles un pārgalvības – videovietne YouTube ir viņu iemīļotākais laika kavēklis. Daudzi vecāki pat nezina, kam bērni seko, ko viņiem stāsta um māca

Kādreiz brīvlaiks nebija iedomājams bez multfilmām un ziepju operām televizorā, taču tagad   bez stundām ilgas klīšanas pa YouTube dzīlēm. Devāmies pie Ķekavas vidusskolas sestās klases skolēniem, lai noskaidrotu viņu YouTube skatīšanās paradumus.

Skatās, kā citi spēlē

Pagājuši divpadsmit gadi, kopš trīs amerikāņu puiši radīja videodalīšanās vietni YouTube. Patlaban tā ir otrā populārākā vietne, tūlīt pēc Google, kas kopš 2006. gada ir arī vietnes īpašnieks. Katru minūti YouTube tiek augšupielādēts ap 400 stundu garš videosaturs, un ik dienu vietnes lietotāji kopā noskatās ap miljardu stundu.

Zinātniskā fantastika un drāma lai paliek televīzijai. Virtuālajā vidē pastāv citi žanri, ko iecienījuši jaunieši, tās ir videodienasgrāmatas, skeči un parodijas, pamācību video, preču apskati un videoizaicinājumi. Patlaban uzvaras gājienu piedzīvo video, kuros tiek spēlētas un komentētas videospēles. Anketējot un vēlāk par atbildēm diskutējot ar Ķekavas vidusskolas sestās klases skolēniem, nākas secināt, ka arī mūsu jaunie skatītāji aizraujas ar tiem pašiem vlogeriem un videožanriem, kas populāri citur pasaulē. Arī viņu iecienītākais YouTube kanāls ir PewDiePie, kam ir vislielākais pastāvīgo skatītāju jeb abonentu skaits 56 miljoni. Fēlikss Arvids Ulfs Šelberjs, videoproducents un komiķis no Zviedrijas, YouTube pasaulē pazīstams kā PewDiePie, regulāri publicē ap pusstundu garus video, kuros viņš redzams spēlējam datorspēles. Arī vairums pārējo Ķekavas skolēnu iecienītāko vlogeru Markiplier, KSI, VanossGaming video saistīti ar spēlēm. Un pretēji uzskatam, ka datorspēles tāda puišu padarīšana vien ir, arī meitenes skatās šos video. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu