Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5

Nedēļas notikumi pasaulē


Francijas prezidents Emanuēls Makrons ierosinājis
par trešdaļu samazināt savas valsts parlamentāriešu skaitu. Francijas Nacionālajā Asamblejā ir vairāk nekā 900 deputātu. Viņš arī ierosina reformēt ES institūcijas un aicina «jaunās paaudzes līderus» atdzīvināt bloku. «Eiropas namu novā-jinājusi birokrātijas izplatīšanās.» Francija un Vācija līdz gada beigām sāks organizēt demokrātiskas sanāksmes, kurās tiks debatēts par ES nākotni. Katra ES dalībvalsts tajās varēs brīvi piedalīties vai nepiedalīties.

Francijā pret galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līderi un Eiropas Parlamenta deputāti Marinu Lepēnu sākta oficiāla izmeklēšana par EP asistentiem domāta finansējuma izlietošanu FN personālam Francijā.

Ja nesamazināsies nelegālā imigrācija pāri Vidusjūrai, Austrija ieviesīs robežkontroli un izvietos karavīrus uz robežas ar Itāliju, paziņoja Austrijas aizsardzības ministrs Hanss Pēters Doskocils. Austrija 2015. gadā ieviesa robežkontroli uz robežas ar Ungāriju un nepieciešamības gadījumam sagatavojusi žogus arī uz robežas ar Itāliju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu