Uzgrilēt Saeimu • IR.lv

Uzgrilēt Saeimu

5
Edgars Bāliņš.
Ieva Alberte

Edgars Bāliņš (28) ir viens no komiķiem, kurš Latvijā ieviesis politiķu cepināšanu. Sestdien tā atkal būs skatāma Cēsīs sarunu festivālā Lampa

Edgars bija lielisks. Abos iepriekšējos festivālos Lampa viņš politiķiem veltīja drosmīgus vārdus. Par Mārtiņu Bondaru teica, ka «viņš varētu būt no tiem džekiem, kurš pavisam intīmos brīžos paskatās uz sevi spogulī, lai pastiprinātu dzimumspēju». Savu runu par Ingmāru Līdaku noslēdza ar frāzi: «Līdakas kungs, grupa Zeļļi lika pateikt, ka gaida jūs atpakaļ.» Gan Līdaka, gan Bondars sēdēja pretim Bāliņam uz skatuves. Politiķu cepiens ir festivāla pasākums, kurā četri komiķi izstāsta neglaimojošus faktus no politiķu biogrāfijas un tad par tiem joko. 

Sestdien, 1. jūlijā, uz komiķu pannas būs Rīgas domes deputāte Juta Strīķe, eirodeputāts Artis Pabriks, Igors Pimenovs no Saskaņas un Cēsu mērs Jānis Rozenbergs. «Man patīk pajokot tā, ka pašam bail. Tā, lai visi redz, kā man nav kauna,» saka Edgars. Esam satikušies uz sarunu agrā rītā centra kafejnīcā. Bāliņš izskatās neizgulējies, sārtām acīm. Guļot sešas stundas desmit vajadzīgo vietā. Sagrābies tik daudz darbu, ka vairāk laika miegam neatliek. Stand-up un cepināšana viņa dzīvē esot tikai ceturtajā vietā, jo pilna laika darbu viņš strādā portālā Delfi, aprūpējot kontu sociālajos tīklos – tas pirmajā vietā; otrajā – SWH rīta raidījuma Tik-tik-tik producēšana. Trešā – grupa Singapūras satīns.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu