Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
87 gadu vecumā miris bijušais Vācijas kanclers Helmūts Kols. Pēckara Vācijā visilgāk amatā esošais kanclers bija pēc Otrā pasaules kara gadu desmitiem sadalītās nācijas apvienošanas «arhitekts» un viens no ietekmīgākajiem Eiropas integrācijas veicinātājiem.Attēlā: Helmūts Kols (centrā) ar britu premjeri Mārgaretu Tečeri un Francijas prezidentu Fransuā Miterānu Eiropas Kopienas sammitā Hamburgā 1988. gada jūnijā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar Pentagonu un turpmāk
par savu iespējamo mērķi uzskatīs jebkuru Rietumu lidmašīnu un bezpilota lidaparātu, kas ielidos Sīrijas gaisa telpā (uz rietumiem no Eifratas). Maskava šādā veidā reaģējusi uz faktu, ka ASV iznīcinātājs 18. jūnijā notrieca Sīrijas režīma militāro lidmašīnu, kas bombardēja starptautiskās koalīcijas atbalstītās kurdu un arābu alianses pozīcijas valsts ziemeļos.

Aptuveni 200 Kongresa locekļu iesūdzējuši tiesā ASV prezidentu Donaldu Trampu par Konstitūcijas pārkāpšanu, Trampa uzņēmumiem saņemot maksājumus no ārvalstu valdībām. 70 gadus vecais Tramps ir bagātākais cilvēks, kurš jelkad ievēlēts par ASV prezidentu un turpina gūt peļņu no savas biznesa impērijas Trump Organization, kas darbojas 20 valstīs un nav kotēta akciju tirgū, bet pats Tramps nepublisko savu ienākumu datus. 

Francijas parlamenta vēlēšanu otrajā kārtā prezidentam Emanuēla Makrona partijai izdevies nodrošināt absolūto vairākumu. Tikai nedaudz ilgāk nekā pirms gada dibinātā partija Republique En Marche kopā ar sabiedrotajiem –  centrisko Demokrātisko kustību –  ieguvusi 351 no 577 Nacionālās sapulces deputātu vietām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu