Mirklis sev • IR.lv

Mirklis sev

4
Dins Vecāns.
Ieva Alberte

Dins Vecāns (29) apskrien Latviju, pieveicot ap 1700 kilometru. Viņš pierādījis, ka šķietami neiespējamo var sasniegt katrs no mums, un daudzus iedvesmojis skriet

Kad lasāt šo rakstu, Dins ir tuvu finišam – Rīgai. Ceturtdienas vakarā viņš cer finišēt pie Brīvības pieminekļa. Latviju Dins apskrējis trijās nedēļās. Mēs pie viņa devāmies ciemos pagājušajā ceturtdienā, pievienojoties skrējienam aiz Tērvetes. Šajā otrdienā Dins atradās gabalu aiz Ventspils, tuvojoties Kolkas ragam.

Kad ierodamies, skrējējs atpūšas treilerī. To Dins dara ik pa laikam, kad vēlas uzkrāt spēkus ikdienišķajiem 80 kilometriem. Nevar nepamanīt, ka viņš klibo. «Ahilleji aizgāja pa pieskari jau trešajā dienā. Tad potīte,» Dins rāda uz kājām, kas sateipotas līdz pat celim. Potītes ir notītas ar elastīgo saiti. Taču pats jūtas moži. Cik kilogramu nometis skrienot? Dins atbild, ka nevienu. Turas savos 76 kg un 182 cm.

Mūsu saruna nekāda privātā nesanāk, jo apkārt virpuļo gandrīz vai deju kolektīvs: Nauris filmē Dinu, jo top filma, un tās vajadzībām Matīss pirms manis ir iztaujājis Dinu. Gultā atkritis Juris, kurš ir šīs dienas līdzskrējējs. Vēl pa vidu ir mūsu fotogrāfe Alise, un regulāri durvīs galvu pabāž divi kungi no atbalsta komandas. Tajā lielākoties ir Dina draugi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu