Ir, ko darīt! • IR.lv

Ir, ko darīt!

5
AB parka viesu sagaidītājs.
Gunita Nagle

No 1. jūnija Lielvārdes novada Lēdmanē atvērts Baltijā lielākais izklaides parks Avārijas brigāde. Līdz galam pabeigts tas vēl nav, bet veidotāji saka – šādi parki nekad arī nav pilnībā pabeigti, jo vienmēr tiek papildināti ar kaut ko jaunu

Dažas minūtes jāpagaida, līdz Emīls (9) un Toms (8) pārvar pirmā mirkļa apmulsumu. Priekšā galvu groza milzīgs dinozaurs, pa labi – radošo darbnīcu teltis, pa kreisi – uzkodu kioski, bet zem kājām zeme, tik melna un kaila kā meteorīta liesmu izdedzināta. Uz kuru pusi iet tālāk? Mammas solītie dinozauri nav redzami! Virvju takas arī nav. Bet, jo tuvāk puiši ir vietai, kur skan spiedzieni un smiekli, jo vairāk top skaidrs, ka ceļrāžus te nevajag. Bērni arī bez tiem atradīs, ko darīt, un pazudīs uz vairākām stundām. 

Dinozauri nebaida

Kamēr 24 hektārus lielā teritorija Lēdmanē, nepilnas stundas braucienā no Rīgas, vēl nav līdz galam labiekārtota, laukumā pie parka ieejas nav vērts uzkavēties. Calis.lv stāstu taku, ko veido stikla kastēs ievietotas lelles, puiši iziet pāris minūtēs. 

Viņuprāt, mākslinieces Vladlenas veidotās princeses ir «pabaisas» un prinči līdzīgi izsalkušiem vampīriem. Te tikai naktī ar lukturīšiem spoku stāstus stāstīt. Bet, kamēr ir gaišs, viņi ātri atrod dinozauru taku un virpuļo ap dažādu izmēru tiranozauriem, pelikozauriem un megalozauriem, kuru nosaukumus izlasa, lai uzreiz aizmirstu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu