Tikai to, kas paceļ • IR.lv

Tikai to, kas paceļ

2
Piemiņas foto arī no lielo svētku mēģinājuma koncerta.
Ieva Alberte

Kādas dziesmas radīs pacēlumu Dziesmusvētkos nākamvasar Latvijas simtgadē? To varēja nojaust ieskaņas koncertā Talsos, kur izskanēja svētku repertuārs

Desmit minūtes pirms septiņiem vakarā. Skatītāji un dziedātāji plūst uz Sauleskalna estrādi Talsos. Pār tautumeitu galvām ripo saule un lēnām sēžas mežmalas eglēs. Vakars ir burvīgs. Un – ir vasara. Sestdiena, 27. maijs. Tūlīt sāksies pirmais Dziesmusvētku ieskaņas jeb modelēšanas koncerts. Tā ir iespēja nojaust, kādi nākamā gada jūlijā Mežaparka estrādē būs lielie svētki. Kurzemes kori Talsos izdziedās 36 dziesmas, kas jau apstiprinātas Dziesmusvētku repertuārā.

Fanfaras nepieviļ

Ieejas biļete Talsu koncertā maksā divus eiro, un visas sēdvietas ir aizņemtas. Pēdējā rindā cilvēki stāv kājās. Pie ieejas par brīvu ir dzeramais ūdens. Ūsains policists pastāsta, ka «veči paši šito izdomāja – galdā izurba četrus caurumus krāniem un ūdeni pumpē pa taisno no akas».

Baltam vadmalas mētelim plīvojot, skraida diriģents Gints Ceplenieks. Ieskatās telefonā: «Divas minūtes līdz sākumam, ārprāts!» Ceplenieks ir Talsu koru apriņķa virsdiriģents, tāpēc mudina korus sastāties. Dziedātāji kopskaitā ir 2500.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu