Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Desmit ASV pilsētas izveidojušas kustību, lai panāktu ASV prezidenta Donalda Trampa impīčmentu. Tā kā prezidenta atcelšana nav vietējo pašvaldību kompetencē, tās cenšas ietekmēt savus kongresmeņus, lai tie sāktu izmeklēšanu pret Trampu. «Tramps ir rasists, ksenofobs un šovinists un īsteno politiku atbilstoši saviem uzskatiem,» pavēstīja Čikāgas pilsētas padomes pārstāvis Ameija Pavars, kurš ierosināja rezolūcijas izskatīšanu pilsētas parlamentā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Lielbritānijas policija pārtraukusi informācijas apmaiņu ar ASV par Mančestrā notikušā terorakta izmeklēšanu.
Sky News ziņo: britus saniknojis fakts, ka informācija par terorista identitāti nopludināta ASV medijiem jau pirms tam, kad to oficiāli bija atklājusi britu policija.

ES amatpersonas un ASV prezidents Donalds Tramps nav vienisprātis klimata, tirdzniecības un Krievijas jautājumos, pēc tikšanās ar Baltā nama saimnieku Briselē paziņoja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks. Vienlaikus viņš norādīja, ka Ukrainas konflikta jautājumā viņu domas esot līdzīgas.

Eiropas Komisija publiskojusi galvenās prasības par finansiālo noregulējumu un pilsoņu tiesībām, Lielbritānijai izstājoties no Eiropas Savienības, Brexit rēķina gala summu EK vēl nav noteikusi, bet aprēķinājusi, ka Brexit radītās finansiālās saistības attiecas uz 74 ES struktūrām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu