Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Eiropas Komisija, izvērtējot Lat­vijas iecerēto nodokļu reformu, norāda, ka valsts budžeta deficīts var pārsniegt pieļaujamos 1,7% no IKP.
Ministru prezidents Māris Kučinskis šo novērtējumu nodēvējis kā piesardzības diktētu paziņojumu, nevis brīdinājumu. Tikmēr Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis paudis bažas, ka jaunā nodokļu politika paredz samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas ir svarīga pašvaldību pamatienākumu sastāvdaļa.

Ministru prezidenta Veselības darba grupa rosinājusi priekšliku­mu ieviest valsts veselības apdro­šināšanu un daļu no ieņē­mu­miem  novirzīt mediķu atal­go­juma palielināšanai. Ap­dro­šināšanas polisei būtu kon­stanta summa, piemēram, 20 eiro mēnesī, skaidroja Ku­čin­skis. Veselības ministre Anda Čakša to nodēvējusi par vienu no sliktākajiem variantiem un piedāvā nozarei nepieciešamo finansējumu novirzīt 1% apmērā no pašreizējā maksājuma sociālajā budžetā.

Latvijā 2017. gada sākumā dzīvoja apmēram 1 950 000 iedzīvotāju, kas ir par 18 800 mazāk nekā pirms gada, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājums pērn aizvien bija Latgales reģionā – par 6300 iedzīvotājiem jeb 2,3%. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu