Haoss valdībā • IR.lv

Haoss valdībā

5
Pauls Raudseps

Veselība vairs nav prioritāte, tā kļuvusi par šķērsli ceļā uz zemo nodokļu paradīzi

Redzēti visdažādākie ministru kabineti. Ir bijuši gan grīdā sagāzēti, gan iekšējo pretrunu plosīti, gan vāji un nevarīgi, tomēr neviens līdz šim nav izcēlies ar tādu haosu un paviršību kā Kučinska (ZZS) valdība. Tā mētājas no vienas prioritātes pie otras, nerisina esošas problēmas, bet rada arvien jaunas, runā bez domāšanas, plāno bez sapratnes, aizmirst nolemto un nepilda solīto.

Pirmās brāzmas, kas vēstīja par šā pavasara haosa vētrām, bija jūtamas jau pērn. Finanšu ministre Reizniece-Ozola (ZZS) pārsteidzīgi sabojāja attiecības ar iepriekšējo VID vadītāju, uz ātru roku personīgi atrada jaunu kandidāti ar visai īpatnējām personīgajām finansēm un tad no viņas bija spiesta atteikties. Vēlāk tovasar ministre budžeta veidošanas laikā aizbrauca uz dažām nedēļām spēlēt šahu, un gada nogalē šī kļuva par pirmo valdību atjaunotās Latvijas vēsturē, kura drīz pēc pieņemšanas pasludināja pašas izstrādāto budžetu par brāķi. Abās reizēs Reizniece-Ozola veikli pamanījās nobēgt malā, kamēr premjerministrs Kučinskis saslaucīja izgāzto podu saturu.

Pērn vēl likās, ka valdība apzinās svarīgākos uzdevumus – izglītības un veselības aprūpes sistēmu reformas. Izglītības ministrs Šadurskis (V) rosījās ap skolotāju algām, savukārt oktobrī koalīcija akceptēja veselības ministres Čakšas (ZZS) virzīto reformu plānu. Tolaik tika noraidīta papildu veselības maksājumu ieviešana iedzīvotājiem un ierakstīts konkrēts datums, līdz kuram jāatrod papildu finansējuma avots veselības aprūpei – šā gada 1. aprīlis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu