Iespēja • IR.lv

Iespēja

3
Nellija Ločmele

Nils – par vai pret? Ja kāds politikā meklē tikai drāmu, beidzot pašvaldību vēlēšanās ir vērts piedalīties! Atšķirībā no 2013. gada, kad Nilam Ušakovam Rīgas mēra krēsls bija kā pieaudzis un konkurentiem nebija ne vēlmes, ne izredžu viņu gāzt, šovasar uzvaras kauss vēl nav iegravēts un katra balss tiešām var izrādīties izšķiroša. Tāpēc – izvēlies un ej balsot!

Pirms vēlēšanām labu padomu dod ētikas profesore Skaidrīte Lasmane, kura intervijā atgādina – ētika politikā nav plika principu demonstrēšana, bet gan konkrēts instruments, lai iegūtu pēc iespējas labāku rezultātu pēc iespējas lielākam cilvēku daudzumam. Tāpēc nemānīsim sevi, meklējot pilnīgi nevainojamus politiķus – tādu cilvēku pasaulē nav, tātad nebūs arī kandidātu sarakstos. Atliek vērtēt konkrēto cilvēku konkrētos darbus. Ja kāds sola un nedara, vai sola nereāli daudz – neuzticies tādam!

Daudz tālāk par vienām vēlēšanām aicina domāt teologs Juris Rubenis un uzņēmējs Uldis Pīlēns. Viņi kopā ar dzīvesbiedrēm piesaka jaunu projektu: Baltijā pirmo integrālās izglītības institūtu. Plānam ir vēriens, jo idejas autori uzskata – tuvākajās desmitgadēs lēmumi, no kuriem būs atkarīga gan mūsu katra personiskā nākotne, gan Latvijas valsts pastāvēšana, kļūs arvien sarežģītāki. Tāpēc spēja redzēt dziļāk un plašāk, izprast pasaules kopsakarības un savu pienesumu tajā, būs neaizstājama prasme. Labā ziņa – to var trenēt! Un abi pazīstamie viedokļu līderi ir gatavi kļūt par asistentiem šajā pārmaiņu ceļā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu