Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
NULL
Kristīne Simsone


ooo
 Kāda māte, tāda meita! / Telle mère, telle fille. Franču izklaides filma, kas stāstu par māti un meitu – raksturu ziņā pretmetiem – balsta pārspīlējumos un koķetē ar stereotipiem par to, kādai būtu jābūt «īstai» un «pareizai» mātei. Stāstā par abu sieviešu attiecībām un pēkšņu pagriezienu – vienlaicīgām grūtniecībām – pārsteigumu un intrigas tikpat kā nav, taču ir izklaidējoši vērot Žiljetu Binošu un Lambēru Vilsonu spēlējam lomas, kas vairāk atgādina karikatūras, nevis gruntīgākus personāžus, kādos šos aktierus ierasts redzēt. No 25. maija.

ooc Karaliene Kristīna / The Girl King. Somu režisora Mikas Kaurismeki (slavenā Aki Kaurismeki vecākā brāļa) filma izskatās pēc pārpratuma. Stāstā par leģendām apvīto Zviedrijas 17. gs. karalieni Kristīnu režisors maldās un putrojas, skaidri nolasāma ir tikai iecere prezentēt Kristīnu kā progresīvu monarhu un intrigai piešpricēt papildu pikantērijas, apspriežot karalienes seksualitāti. Dzīvesstāsta iztirzājums ir haotisks un virspusējs, raisot līdzjūtību jaunajai zviedru aktrisei Malinai Buskai. Viņa karalieni, kuru savulaik spēlēja leģendārā tautiete Grēta Garbo, ataino ar grodu juteklismu. Tas diemžēl filmu neglābj. No 25. maija.

Karību jūras pirāti: Salazara atriebība / Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Piektā epizode Pirātu lielā ekrāna «seriālā». Radīta, bez naivām ilūzijām, lai filmas veidotājiem ienestu naudu, nevis vēstītu stāstu, kurš, piedodiet, jau tika izsmelts pirms diviem turpinājumiem. Taču, ja alkstat no jauna redzēt Džoniju Depu kā valšķīgu pirātu kapteini, viņš te rosās atkal: šoreiz dzenoties pakaļ Poseidonu trijžuburim. Neesmu redzējusi. No 25. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu