Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Solījums
Kristīne Simsone


ooo
 Solījums / The Promise. Režisora Terija Džordža (viņš arī jaudīgās drāmas Hotel Rwanda) jaunākais darbs ir laikmeta drāma – komplicēts mīlas stāsts un atskats uz armēņu genocīdu 20. ga. sākumā. Stāsts par armēņu medicīnas studenta, amerikāņu reportiera un kādas jaunas sievietes likteņiem iemūžināts ar vērienīgu operatora darbu. Solījumu caurvij spēcīgi aktieru Oskara Izāka (Inside Llewyn Davis titulvaronis), Kristiana Beila un kanādietes Šarlotes Lebonas sniegumi. Ar to ir gana, lai pievērtu acis uz brīžam melodramatiskajiem klupieniem filmas stāstā. Kino no 19. maija.

oo Sfēra / The Circle. Režisora Džeimsa Ponsolta tehnotrilleris par sociālo mediju un tehnoloģiju radītajiem privātuma pārkāpumiem intriģē ar aktualitāti, taču jau neilgi pēc filmas sākuma nāk atklāsme, ka tajā nav dziļuma. Pasniedz vispārzināmus un virspusējus saukļus kā pārsteidzošu atklājumu, turklāt to brīžam dara ar tracinošu patosu. Žēl lielisko aktieru Emmas Vatsones (jauna censone Google līdzīgā informācijas tehnoloģiju korporācijā) un Toma Henksa (uzņēmuma vadītājs, harismātisks despots), kuri nespēj šo banalitāti pacelt citā līmenī.Kino no 19. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu