Jādomā par medaļām! • IR.lv

Jādomā par medaļām!

6
Bobs Hārtlijs.
Ieva Alberte

«Es gribu būt daļa no nācijas, kas ir lepna par savu komandu,» saka Latvijas hokeja izlases jaunais treneris Bobs Hārtlijs, kuru īsti neapmierina spēlētāju fiziskā sagatavotība

Viss ir iespējams. Tā izteiksmīgā latviešu valodā smaidot saka Bobs Hārtlijs, kad tiekamies uz sarunu Arēnā Rīga un vaicāju, kādas ir latviešu izredzes pasaules čempionātā, kas maijā notiks Parīzē un Ķelnē. Hārtlijs amatā ir kopš decembra, bet uz ledus ar izlasi strādā tikai piekto nedēļu. Kanādietis jau paspējis latviski iemācīties dažus vārdus: zivs, cūka, vista, liellops, lasis. Latvijas himnu vēl nav apguvis, taču zina, par ko tajā tiek dziedāts, un arī karoga krāsu rašanās vēsture skaidra. «Es gribu būt daļa no nācijas, kas ir lepna par savu komandu,» saka treneris, kurš arēnas ģērbtuvēs pielicis uzmundrinošus saukļus identitātes un kopības stiprināšanai. Hārtlijs runā enerģiski, pārliecinoši un iedvesmojoši. Viņš ilgstoši trenējis vairākus klubus Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un vienu no tiem, Colorado Avalanche, aizvedis līdz Stenlija kausam. NHL strādājis ar Sandi Ozoliņu un klubā Šveicē ar Ronaldu Ķēniņu, kura komanda tolaik kļuva par Šveices čempioniem. 

Stāstu Hārtlijam, ka pirms gada Latvijas hokejs izskatījās drūmi. Piemēram, spēlētājiem regulāri trūka ekipējuma. Kāpēc Bobs bija gatavs dzīties pāri okeānam uz tādu nesakārtotību? «Es zinu, par ko runājat,» treneris nosaka. Par situāciju izzinājis no vairākiem avotiem, to skaitā – no izlases iepriekšējā trenera Teda Nolana. Arī no Nila Semjonova, kurš ir liels palīgs Bobam treniņnometnēs Amerikā. Nesen Hārtlijs apciemojis viņa vecākus Liepājā.

Tiekoties ar Latvijas Hokeja federācijas jauno vadību, piekodinājis, ka hokejistiem vajadzēs nodrošināt profesionāļu cienīgus apstākļus. «Tagad mums ir kopīgas brokastis, labas pusdienas un arī bārdas skūšanas putas,» nosmej treneris. Ik rītu viņš ceļas pussešos, lai septiņos kopīgi brokastotu ar izlasi un pēc tam – strādātu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu