Uz priekšu! • IR.lv

Uz priekšu!

1
Nellija Ločmele

Franči šonedēļ izdara izvēli, kas pamatīgi var satricināt visu Eiropu. Trīs no pieciem populārākajiem prezidenta kandidātiem sola radikālas pārmaiņas ārpolitikā, kas vājinātu ES un NATO, bet tuvinātos Putina Krievijai. Taču kampaņa jau nesusi daudzus pārsteigumus, un tie noteikti vēl nav galā. Viens atsvaidzinošs – «neatkarīgas» politiskās zvaigznes uzlēkšana pār divu lielo partiju sakumpušajiem stāviem. Skandālu mocītos republikāņus un varas nogurdinātos sociālistus apsteidz jaunas «revolūcijas» sludinātājs Makrons, kas tikai pirms gada radījis kustību Uz priekšu!, apelējot pie izaugsmes, modernas pārvaldes un Eiropas vienotības ideāliem. Ja viņš iekļūs vēlēšanu otrajā kārtā, aptaujas prognozē uzvaru divcīņā ar labējo radikāli Lepēnu. 

Ir labi redzēt, ka esošās sistēmas kritiķis un «revolucionārs» automātiski nenozīmē baiļu un naida kurinātāju. Ja Francijā izdotos šāda «revolūcija», sekotāji iedvesmotos arī citur.

Tikmēr Latvijā klusi un bez revolūcijas notikusi īpašnieku maiņa nacionālajā lidsabiedrībā. Pērn mīklaini iznirušais investors, kas nāca gandrīz vai komplektā ar krievu lidmašīnu pasūtījumu, tagad pazudis no radara un viņa vietā 20% aviokompānijā kontrolē dāņu uzņēmējs Larss Tūsens, kurš par lielāko airBaltic trumpi uzskata tieši jauno Bombardier floti. Spītīgs investors, kuram nepatīk zaudēt – tā viņš sevi raksturo intervijā Ir, solot ilgtermiņa klātbūtni Latvijā. Noliedz jebkādas aizkulišu saites ar šejienes (eks)politiķiem, kas jau gadiem snaikstās ap airBaltic, tomēr Karību ārzonā ieķīlātās viņa uzņēmuma daļas atstāj vietu šaubām. Iesim uz priekšu, redzēsim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu