Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

1
NULL
Kristīne Simsone


ooo
 Zoodārza uzrauga sieva / Zookeepers Wife. Jaunzēlandiešu režisore Nikija Karo filmā ir pārvērtusi rakstnieces Diānas Akermanes biogrāfisko romānu par poļu zoodārza darbiniekiem Žabinsku pāri, kuri Otrā pasaules kara laikā no Varšavas geto glāba ebrejus. Taču tiem, kam atmiņā ir režisores izcilā, mitoloģisko motīvu caurvītā pieaugšanas drāma Whale Rider (2002), šīs filmas stāstījuma veids drīzāk nesīs vilšanos. Lai arī aizkustinoša, filmai trūkst iedziļināšanās tēlos un spējas stāstu vēstīt «pustoņos», liekot skatītājam pašam domāt, nevis tikai piegādājot gatavus apgalvojumus. No 14. aprīļa.

oo Bēbis boss / The Boss Baby. Pārak daudz kas šajā animācijas pseidokomēdijā «neklapē» – stāsts par pieaugušā prātu zīdaiņa ķermenī, humora vienveidība un līdz absurdam pārfantazētais sižets atstāj ne tikai sāju pēcgaršu, bet arī atskārsmi par sliktu gaumi. Turklāt bērnu publikai vairāk par sintētisku estētiku un pāris primitīviem jokiem šajā filmā nav – stāsts domāts pieaugušajiem. No 14. aprīļa.

Ātrs un bez žēlastības 8 / Fast and Furious 8. Vairāk nekā 16 gadus kinoekrānus apdzīvojošā spraigā sižeta un spožo vāģu filmu franšīze ar iepriekšējiem trim darbiem ir piedzīvojusi augšāmcelšanos. Fokusēšanās uz izklaidēšanu, nevis neīstenotām stāstniecības ambīcijām ir bijis ieguvums – ārvalstu prese apgalvo, ka arī šī (nu jau 8.) filma ir izdevies izklaides kino. Neesmu redzējusi. No 14. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu