Nodokļu reforma jāveic nekavējoties • IR.lv

Nodokļu reforma jāveic nekavējoties

3

Pēc 6. aprīļa Ir raksta Cik maksās nodokļu reforma?

Tas jādara nekavējoties, lai pēc dažiem gadiem varam teikt – nenobijāmies un esam uz pareizā ceļa! Tieši tā gribas teikt par nodokļu reformu, pie kuras pēdējo gadu strādā ne tikai Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, bet arī Latvijas Banka, Finanšu ministrija u. c. organizācijas. Nav skaidrs, kā interesēs ir paust viedokli par stratēģijas fiskālo efektu un regulāri izraut atsevišķus skaitļus no konteksta, turklāt norādot, ka darbs notiek slepeni.

Ticiet man – ieguvēji būs visi! Gan tie, kuru maciņā būs vairāk naudas, jo samazināsies darbaspēka nodokļi, gan uzņēmēji, kuriem būs lielāka motivācija ieguldīt attīstībā. Tie arī ir galvenie reformas mērķi.

Ilgtspējīga ekonomikas izaugsme ir iespējama tikai tad, ja uzņēmēju organizācijas kopā ar politiķiem un ierēdņiem, pamatojoties uz profesionāli veiktiem aprēķiniem, spēs vienoties par labākajiem risinājumiem valstij. LB ekonomisti skaidri pateikuši – ja neieviesīsim izmaiņas, ekonomika attīstīsies, bet ne tik strauji, kā vēlamies. Ja iesim Pasaules Bankas norādīto ceļu, kur galvenais uzsvars likts uz to, ka jāpalielina nodokļi tiem, kuri jau tos godprātīgi maksā, panāksim pilnīgi pretēju efektu – cilvēki turpinās aizbraukt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu