Rietumi krustcelēs • IR.lv

Rietumi krustcelēs

7
Tomahawk raķetes palaišana no amerikāņu karakuģa.

Pēc nāvējošā ķīmisko ieroču uzbrukuma Sīrijā  Asada režīms saņēma nopietnu prettriecienu no ASV. Vai Rietumi arī turpmāk iesaistīsies asiņainajā konfliktā?

Nākamajā dienā pēc tam, kad nervu gāze, visticamāk, zarīns, Sīrijā nogalināja desmitiem bērnu, sieviešu un vīriešu, ASV prezidents Donalds Tramps izklausījās tā, it kā tikai nupat būtu sapratis, ko nozīmē prezidenta amats.

«Man jāteic, ka pasaulē valda nekārtība. Tādu es to esmu mantojis. Bet mēs tiksim ar to galā,» Tramps pagājušo trešdien sacīja kopējā preses konferencē ar Jordānijas karali Abdullu II. Šķita, ka viņš nemaz nav gaidījis tik sarežģītu problēmu kā Sīrija.

Neilgi pirms tam Tramps savā birojā un televīzijā bija redzējis jaunākos šausmu attēlus ar Hān Šeihūnas mazpilsētas upuriem pēc Sīrijas diktatora Bašara al Asada gaisa spēku uzbrukuma. Upuri rīstīdamies un konvulsijās gulēja uz zemes. Daži jau bija miruši ar nekurienē iegrimušu acu skatienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu