Deg! • IR.lv

Deg!

5
Nellija Ločmele

Tranzītbiznesa naudasmaisi Ventspilī, kā runā, savulaik rocību izrādījuši, aizpīpējot ar dolāru banknotēm. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola nupat līdzīgā dižmanībā piesaka nodokļu reformu. Tikai spēlei ar uguni šoreiz cits mērogs, un dedzināmā nauda ir valsts kopējā makā, no kura finansējam savu drošību, veselību, izglītību.

Ir rīcībā nonākušas iepriekš nepubliskotas Finanšu ministrijas aplēses, kas atklāj milzīgu budžeta caurumu, ko radīs valdības iecerētais darbaspēka un uzņēmumu nodokļa samazinājums. Mīnuss ir apmēram tik liels, cik viss šā gada aizsardzības budžets! Turklāt izskatās, ka nodokļu sloga samazināšana nerisina vislielāko Latvijas sociālo netaisnību – milzīgo ienākumu nevienlīdzību, jo lielākie ieguvēji no reformas nebūs trūcīgākie. Ministrija vēl domā, ar kādu nodokļu celšanu un citiem paņēmieniem kompensēt milzīgo ienākumu caurumu, bet ideju knapums ir acīmredzams.

Pazemināt nodokļus – tas skan vilinoši skaisti, un uguntiņa visus priecē, bet kādam tomēr ir jāpačukst ministrei, ka tālredzīgs cilvēks sildās, kurinot krāsni, nevis aizdedzina māju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu