Radars pasaule • IR.lv

Radars pasaule

3
Londonā 22. martā noticis terorakts — 52 gadus vecais Halids Masuds uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecies gājējos, divus nogalinot un desmitiem ievainojot. Vēlāk slimnīcā mira vēl viens no ievainotajiem. Pēc ietriekšanās cilvēkos uzbrucējs pie parlamenta ēkas nodūra policistu, bet pēc tam pats tika nošauts.

Nedēļas notikumi pasaulē


Kijevas centrā nošauts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Deniss Voroņenkovs,
kurš iestājies pret Putina režīmu, tā nelikumīgo iebrukumu Ukrainā un Krimas aneksiju. «Šausmīgais noziegums ir turpinājums VDK stila kampaņai, lai iebiedētu visus tos, kas atrodas opozīcijā tirānam Vladimiram Putinam,» paziņojis ASV senators Džons Makeins.

Krievijā vairākās pilsētās notikuši protesti pret korupciju valdībā. Cilvēkus protestēt pamudinājusi Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija publiskotā informācija par Krievijas premjera Dmitrija Medvedeva bagātībām, kas iegūtas apšaubāmā ceļā. Tiek ziņots, ka par dalību nesankcionētos protestos visā valstī aizturēti vairāki tūkstoši, arī Navaļnijs, kuram tiesa piespriedusi 15 diennakšu administratīvo arestu un naudas sodu.

Ukrainas Drošības dienests pieņēmis lēmumu neielaist valstī Krievijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā, ratiņkrēslā sēdošo Jūliju Samoilovu. Dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu. Konkursa organizatori paziņojuši, ka viņa varēs piedalīties Eirovīzijā attālināti ar videotranslācijas starpniecību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu