Ienāk Strīķe • IR.lv

Ienāk Strīķe

5
Aivars Ozoliņš

Bordāna un Strīķes partija var mainīt vēlēšanu dienaskārtību Rīgā

Pašvaldību vēlēšanas Rīgā tomēr nebūs tik garlaicīgi prognozējamas, kā pirmīt šķita. Jutas Strīķes kļūšana par Jaunās konservatīvās partijas saraksta pirmo numuru var mainīt vēlēšanu tematu hierarhiju un līdz ar to arī politisko spēku dienaskārtību un taktiku. JKP pieteikšanās vakantajā tiesiskuma nišā liks arī citiem formulēt attieksmi pret korupciju Rīgas domē.

Līdz šim komentāros par Strīķes lēmumu pievienoties bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna un bijušā kolēģa Jura Juraša partijai uzsvērts, ka viņa atņemšot balsis Vienotībai.

Taisnība, ka daudziem Vienotības vēlētājiem vairs «nav, par ko balsot», kopš partija nolikusi aizkrāsnē tiesiskuma karogu. Un diezin vai iedvesmojoši izklausās Vienotības saraksta līdera Viļņa Ķirša ieteikums būt «reālistiem», ka «pašvaldības darbs – tā nav tikai korupcijas apkarošana», bet ir arī transporta, mājokļu, uzņēmējdarbības veicināšanas «problēmas».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu