Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Pagājušā gada  decembrī KNAB izbeidzis tā dēvētās oligarhu lietas atlikušo daļu,
jo nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs. Lietu uzraugošais prokurors Māris Leja skaidroja, ka galvenie pierādījumi lietā balstījās uz viesnīcā Rīdzene noklausītām politiķu un uzņēmēju sarunām, taču ar to nebija pietiekami apsūdzības celšanai.

Lietā par viena miljona eiro kukuļa piedāvāšanu KNAB darbiniekam Jurim Jurašam liecinājis igauņu miljonārs Oļegs Osinovskis, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga. Gadu pēc Latvijas dzelzceļa bijušā vadītāja Uģa Magoņa aizturēšanas ar Osinovska dotu naudu Jurašs paziņoja, ka viņu mēģināts piekukuļot. Izmeklēšanu par to KNAB sācis tikai šā gada sākumā.

KNAB sācis pārbaudi par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa vadītās partijas KPV LV iespējamu nelikumīgu finansēšanu. Birojs pārbaudi sācis pēc tam, kad no KPV LV aizgājušais sabiedriskais aktīvists Ilmārs Poikāns vērsies ar iesniegumu pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera. Poikāns norāda, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, Kaimiņš, iespējams, ilgstoši neatļauti saņēmis finansējumu no Ventbunkers padomes priekšsēdētāja Rūdolfa Meroni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu