Bīstamie sakari • IR.lv

Bīstamie sakari

4
Pauls Raudseps

Melošana novedusi pie Trampa nacionālās drošības padomnieka atkāpšanās

Donalds Tramps nav amatā pat mēnesi, un viens no viņa tuvākajiem padomniekiem jau ir spiests atkāpties, jo melojis par aizdomīgi draudzīgiem sakariem ar Krieviju. Citā administrācijā tas būtu neaprakstāmi šokējošs notikums. Diemžēl šobrīd skandāls drīzāk atbilst tam, ko daudzi gaidīja.

Jau brīdī, kad Tramps nolēma iecelt Maiklu Flinu par Nacionālās drošības padomes vadītāju, bažas par bijušā ģenerāļa slepenajām saitēm ar Kremli bija gana spēcīgas.

Flins savulaik bija ļoti efektīvs komandieris Afganistānā, taču, nonācis Pentagonā kā ASV Aizsardzības izlūkošanas pārvaldes vadītājs, viņš drīz vien izrādījās haotisks administrators ar izteiktu noslieci uz «alternatīvajiem faktiem». Obamas administrācija, kas viņu bija iecēlusi darbā, 2014. gadā piespieda no tā aiziet, un spurainais Flins to nekad nepiedeva. Drīz vien viņš sāka parādīties Krievijas propagandas kanāla RT raidījumos kā eksperts un nepatīkami pārsteidza bijušos Vašingtonas un militāros kolēģus, kad 2015. gadā ne tikai par samaksu uzstājās ar runu RT rīkotā konferencē, bet arī kanāla desmitgades svinībās sēdēja pie viena galda ar Krievijas prezidentu Putinu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu