Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis rīkojumu par pamatīgāka mūra būvniecību uz robežas ar Meksiku, solot, ka darbs sāksies tuvāko mēnešu laikā. Nauda tikšot tērēta no valsts budžeta. Tā vēlāk tikšot atgūta, uzliekot 20% muitas nodokli no Meksikas importētajām precēm — tā plānoja Tramps, taču saņēma asu kritiku, un dienu pēc rīkojuma ideja par nodokli it kā tika atsaukta.

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien atbrīvojis no amata ASV ģenerālprokurora vietas izpildītāju Saliju Jeitsu, kura uzskatīja par nelikumīgu Trampa pagājušajā piektdienā negaidīti izdoto rīkojumu imigrācijas ierobežošanai. Rīkojums paredz, ka uz vismaz 120 dienām tiek apturēta bēgļu izmitināšana, kamēr tiks pieņemti jauni personu pārbaudes noteikumi. Vēl uz 90 dienām tiek apturēta vīzu izsniegšana cilvēkiem no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

Vācijas sociāldemokrātu (SPD) līderis Zigmārs Gabriēls negaidīti paziņojis, ka septembrī gaidāmajās vēlēšanās viņš tomēr nemetīs izaicinājumu Angelai Merkelei un nekandidēs uz kanclera amatu. Savā vietā par SPD priekšsēdētāju un partijas kandidātu viņš ieteicis izvirzīt bijušo Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu