Jaunais sniega vilks • IR.lv

Jaunais sniega vilks

6
Indulis Bikše.
Gunita Nagle

Labākais Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše (21) vienīgais ticis pie pasaules līmeņa sasniegumiem un no prestižajām sacensībām Tour de Ski atgriezās ar pasaules kausa punktiem. Viņa sponsors ir tēva zemnieku saimniecība

Saņēmuši Induļa 1. klases liecību ar skolotājas ierakstu «Slēpošanas iemaņas nav apguvis», vecāki ilgi smējās. Jo patiesībā Indulis jau četru gadu vecumā viens pats devās slēpot pa septiņus kilometrus garo Lejas Jozumu trasi. Bija reizes, kad pārbiedēja vecākus, slēpojot līdz pat tumsai. Pirmklasnieks būdams, 15 kilometrus garajā tautas slēpojumā Apkārt Alaukstam iekļuva pirmajā finišētāju simtniekā. Bet, tā kā Indulis gribēja, lai viņa vienīgais slēpju pāris ir vienmēr pa rokai, tad uz skolu to nestiepa un laiku slēpju grūstīšanai pa stadionu netērēja. Tā arī skolotāja nosprieda, ka zēns atšķirībā no citiem Madonas skolēniem slēpot nav iemācījies.

Tagad, 21 gada vecumā, Indulis ir labākais distanču slēpotājs, kurš pārrakstījis Latvijas sporta vēsturi. Pirmais latvietis, kurš ieguvis pasaules kausa punktus distanču slēpošanā. Pirmais, kurš piedalījies un finišējis grūtajās un prestižajās sacensībās Tour de Ski. Induļa sasniegumu dēļ skolas puikas dīc, ka arī grib uz Tour de Ski, bet sportisti prasa – vai beidzot slēpošanai nepienāktos tikpat nopietns atbalsts kā biatlonam un skeletonam?

Augšup kalnā

No sacensībām Ulrīsehamnā Zviedrijā, kur aizvadītajā nedēļas nogalē notika pasaules kausa (PK) posms distanču slēpošanā, Indulis atgriezies saules apdedzinātu seju un gandarījumu sirdī. 76 dalībnieku vidū 15 km distancē ieņēma 64. vietu, aiz sevis atstājot igauņus, kuri citos posmos bija viņu apsteiguši. Pirmo reizi kādam no latviešiem izdevās būt labākajam no Baltijas valstīm PK posmos slēpošanā. No uzvarētāja atpalika divas minūtes un 34 sekundes. Distanču slēpošanā tas nav nekas nepārvarams.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu