Palīgs paroļu džungļos • IR.lv

Palīgs paroļu džungļos

1
NULL

Vai katrai vietnei un pakalpojumam jums ir atšķirīga parole, kā to nosaka IT drošības priekšraksti? Un kā tās visas atcerēties?

Vai zināt, ka aizvadītajā gadā hakeru rokās nonāca 164 miljoni LinkedIn sociālā tīkla un 68 miljoni DropBox mākoņserveru lietotāju e-pasta adreses un paroles? Te varam pievienot arī Tumblr mikroblogošanas platformu ar 65 miljoniem un Krievijas gigantisko Vk.com ar 171 miljonu nozagtu lietotāju kontu datiem. Šādas ziņas medijos parādās regulāri, tāpēc datu drošības pamatlikums – paroles periodiski ir jāmaina!

Taču būsim atklāti – cik daudzi to tiešām dara? Un vai parolē ir iekļauts kāds lielais burts, cipars un kāds speciālais simbols, lai padarītu tās sarežģītākas? Visbeidzot – vai katrai vietnei un pakalpojumam jums ir atšķirīga parole, kā to nosaka IT drošības priekšraksti? Atcerēties vismaz padsmit dažādu vietņu, lietotņu un pakalpojumu atšķirīgos piekļuves datus ir gandrīz pārcilvēciski. 

Tāpēc nākam talkā ar dažiem risinājumiem, kā neapmaldīties neskaitāmajos lietotājvārdos un parolēs. Neviens no tiem gan nav pati pilnība, tomēr katrs varēs atrast sev piemērotu veidu, kā nezaudēt modrību un savu datu drošību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu