Zaļais punkts • IR.lv

Zaļais punkts

4
Aivars Ozoliņš

ZZS premjerministram vienmēr būs neatrisināms konflikts ar ZZS principiem

Zaļo un Zemnieku savienībai aizgājusī nedēļa bija svarīgs savu simbolu šķirošanas laiks. Vērojām gandrīz vai konkursu par to, kurš no vadošajiem biedriem vislabāk pārstāv šā politiskā veidojuma darbošanās stilu, lai nebūtu jāteic, ka principus.

Pretendentu uz partijas seju šajā unikāli aptuvenajā politiskajā kunkulī pēkšņi ir vairāk nekā tikai viens pats no amata atstādinātais Ventspils pašvaldības vadītājs Aivars Lembergs, kas daudzus gadus bija ārpus konkurences apvienības «gods, prāts un sirdsapziņa» kategorijā un vislabāk iemiesoja ZZS līdz šim konsekventi īstenoto varas formulu «ietekme bez atbildības».

Premjerministrs nu ir pašu Māris Kučinskis, taču no partijas varas formulas viņam tikusi galvenoties vai pat tikai atbildība. Konflikts ar partijas ilggadējo fiktīvo «premjerministra kandidātu» un mūžīgās opozicionāres pozu Kučinskim ir ieprogrammēts amatā. Daudz harmoniskāk «zaļo zemnieku» ganībās jūtas Iveta Grigule, Gatis Truksnis, Augusts Brigmanis un vēl pulks sīkāku partijas principa «nekādu principu» atgremotāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu