Mierīgs gads? • IR.lv

Mierīgs gads?

6
Aivars Ozoliņš

Latvijas politiķi šogad rīkojās tā, it kā pasaulē notiekošais mūs neskartu

Cilvēkiem patīk dramatiski notikumi ar labām beigām. Lai cik vētrainu gribētos iztēlot aizejošo gadu, Latvijā to atcerēsimies kā ļoti mierīgu un stabilu diemžēl. Diemžēl – jo mierīgu salīdzinājumā ne tikai ar citur pasaulē šogad notikušo, bet arī ar nākamajiem gadiem, kad gandrīz sirreālo, par neiespējamiem uzskatīto starptautisko sprādzienu vilnis būs atvēlies arī līdz mūsu miera ielejai.

Neesam gatavi šiem triecieniem. Būtu labi, ja par gada simbolisku notikumu varētu uzskatīt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa atlabšanu pēc veiksmīgās sirds operācijas janvārī, kas viņam bijusi mācība, ka jāklausa ārsti un pret savu veselību jāizturas atbildīgi. Diemžēl mūsu politiķu izvēlēto rīcības modeli daudz labāk raksturo drudžainā naudas šķiešana deputātu kvotās novembrī, kad Saeima lēma par nākamā gada budžetu.

Dzīvojam nost šodien, jo rītdiena var nepienākt. Izliksimies nesaprotam, ka topošie mūri starp valstīm un plaisa starp kontinentiem nozīmēs mazāk resursu visiem un niknāku konkurenci par iespējām un līdzekļiem, kurā priekšrocības būs tiem, kuri pratīs rīkoties gudri ar rūkošo rocību. Nodzersim šodien to, kas vēl ir, un reibumā fantazēsim par ekonomikas pieaugumu rīt, kaut gan arī Eiropas fondu miljardu iešprices jau pēc pāris gadiem būs beigušās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu