Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Gaišā nākotne
Kristīne Simsone


Svingeri.
Apgalvojot, ka «latvieši par seksu nerunā», ir tapusi jauna komēdija, kuras režisors ir Andrejs Ēķis. Lai arī šis apgalvojums vismaz mūsdienu kontekstā ir tikai skaļa puspatiesība, kinodarbā apkopotas atšķirīgas, humoristiskas situācijas un cilvēkstāsti ar erotikas piešprici. Neesmu redzējusi. Kino no 9. decembra.

ooooo Gaišā nākotne / L’Avenir. Franču režisores Mias Hansenas-Lēves veidotais elēģiskais pusmūža dzīves portretējums ir rets dārgums – tas līdz skudriņām patiesi un saistoši spēj atainot it kā vienmuļu un parastu realitāti. Stāstā par kādu filozofijas pasniedzēju, ko grodi nospēlē Izabella Ipēra, nav skaļa dramatisma, toties galvenās varones piedzīvotie notikumi režisores vēstījumā ir atainoti ar iejūtīgu vērību un raisa spēcīgu līdzpārdzīvojumu. Kinoteātrī Splendid Palace no 10. decembra.

oooo Beļģu karalis / King of the Belgians. Pseidodokumentālajā jeb žanrā uzņemta komēdija par iestīvinātu Beļģijas monarhu un viņa svītu, kas, esot ārvalstu vizītē, saņem ziņu par valsts sadalīšanos. Lai arī prasa nelielas zināšanas par Beļģijas situāciju, tā ir neaizvainojoša politiskā satīra un iedarbīga Eiropas komēdija. Splendid Palace no 10. decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu