Itālijas trauksme • IR.lv

Itālijas trauksme

3
UBI Banca vadītājs Viktors Masija birojā Milānā.

Pēc valdības rosināto reformu noraidīšanas referendumā pirmās sekas ir Itālijas premjera atkāpšanās un eiro kursa kārtējā lejupslīde. Tas liek ar bažām raudzīties uz šīs valsts ekonomiku – Eiropai var nākties maksāt par Itālijas banku krīzi

Viktoram Masija ir apnikuši stāsti par nodeldēto un apšaubāmu aizdevumu pārpilno Itālijas banku sistēmu, kuras dēļ Eiropai tagad draudot vēl viena finanšu krīze.

Mūsu saruna notiek muižā, kas ir viņa vadītās UBI Banca reģionālā mītne. Šī vieta patiešām nerada iespaidu, ka bankai drīz var beigties līdzekļi. Konferenču telpā zem pils cienīgām sijām ir inkrustēts marmora kamīns, un virs kāpnēm triumfālā pozā stāv grieķu dievietes Atēnas statuja.

Politiķu vidū, kuri ļoti uzmanīgi meklē jelkādas norādes par nākamo finanšu katastrofu, Itālijas banku neatgūstamo parādu kalni tiek pārspriesti tonī, kādā varētu runāt par plutonija krājumiem. Valsts bankas šķiet pārāk lielas sabrukšanai, taču vienlaikus šāds scenārijs pilnīgi noteikti liekas iespējams. Un tas krietni kaitētu visas pasaules ekonomikai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu