Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
ASV atbalstītā kurdu un arābu kaujinieku alianse Sīrijas demokrātiskie spēki paziņojusi, ka sāk operāciju, lai no Daesh kaujiniekiem atbrīvotu Rakas pilsētu. Savukārt 17. oktobrī Irākas bruņotie spēki ar kurdu zemessardzes Pešmerga atbalstu sāka operāciju, lai atbrīvotu Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu. Raka un Mosula ir divas svarīgākās Daesh kontrolē esošās pilsētas.

Nedēļas notikumi pasaulē

Londonas Augstā tiesa nolēmusi, ka parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sākšanu no Eiropas Savienības. Kā norādīts spriedumā, premjerministrei Terēzai Mejai nav tiesību izmantot savu izpildvaru Lisabonas līguma 50. panta iedarbināšanai. Valdība paziņojusi, ka pārsūdzēs tiesas lēmumu.

Turcija līdz gada beigām pārtrauks vienošanos ar ES par nelegālās imigrācijas apkarošanu, ja bloks neieviesīs bezvīzu režīmu ar Ankaru, paziņojis Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu. ES ir pieprasījusi, lai Ankara bezvīzu režīma iegūšanai vispirms groza pretrunīgi vērtēto pretterorisma likumu, ar kura palīdzību Turcijas varas iestādes vērsušās pret žurnālistiem un valdības kritiķiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu