Turam īkšķus • IR.lv

Turam īkšķus

3
Nellija Ločmele

Kamēr tepat blakus igauņos ir valdības krīze, bet aiz okeāna amerikāņi aizvadījuši vistrakākās vēlēšanas manā mūžā, pie mums Latvijā viens otrs mezgls atšķetinās. Izmisīgi meklētais VID šefs ir atrasts – sekmējies ar trešo piegājienu gluži kā Antiņam!

Amatā ieceltā Ilze Cīrule vismaz ārēji izstaro tādu mieru un nosvērtību, ka satricinātajam VID tas lieti noderēs. Viņai ir vēl kāds pluss – ilga darba pieredze privātajā sektorā, no kura valsts pārvalde cer pārņemt efektīvākas metodes un draudzīgāku attieksmi pret nodokļu maksātājiem jeb ieraudzīt viņos klientus. Agrākā arhitektes izglītība un interese par kopsakarībām, lielu sistēmu darbību – arī tas var palīdzēt, jo valsts budžetam ir jāstiprina «nesošās konstrukcijas», un te svarīga gan spēja redzēt kopbildi, gan novērtēt detaļu lomu.

Protams, ir arī riski – nekādas pieredzes politikas virtuvē, kur jaunam ienācējam var aizcirsties elpa un pietrūkt dūšas iebilst, ja kāds ar netīrām rokām viļā kotleti vai iegriež salātos sazilējušu desu. Arī pieredze VID mašinērijā būs jāuzkrāj, lai padomdevēju teiktais nav automātiski jāpieņem. Bet starta pozīcijas ir labas, jo konkurss radīja uzticību, ka atlase norit godprātīgi un profesionāli. Jāvēl veiksme, jātur īkšķis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu