Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Kauja par Heksoridžu
Kristīne Simsone


oooo
 Kauja par Heksoridžu / Hacksaw Ridge. Lūk, «piegāde» no šāgada Venēcijas kinofestivāla – Mela Gibsona jaunākais režijas garadarbs. Patiesos notikumos balstītā kara drāma par kareivi Dezmondu Dosu, kurš Otrā pasaules kara laikā dienēja, atsakoties izmantot ieročus. Gibsons dod priekšroku precīzi izkalkulētiem un pie emocijām apelējošiem stāstniecības mehānismiem un ir spējis salikt uzsvarus pareizajās vietās, lai skaidri komunicētu stāsta morāli, pretnostatot labo (ticību) pret ļauno (karš). Vērienīgs darbs ar Oskaru potenciālu. Kino no 4. novembra.

oooo Doktors Streindžs / Doctor Strange. Izklaides kino prieciņš – skatīties, kā Marvel komiksu iedvesmotajā grāvējā niekojas daži no šābrīža talantīgākajiem aktieriem: Tilda Svintone, Benedikts Kamberbečs un Madss Mikelsens. Lai arī var pasmīkņāt par to, ar kādu nopietnību un paštīksmi filma cenšas būt filozofiska, šis tomēr nav slikts kinogabals, drīzāk pat žanram negaidīti nobriedis darbs, kas spraigi apcer egoisma un atbildības motīvus. Turklāt titulvaronis Kamberbeča izpildījumā ir harismātisks, un triki ir iespaidīgi. Kino no 4. novembra.

Kinofestivāls Spektrs. Mini kinofestivāls piedāvā kompaktu programmu, kas ļaus ielūkoties gada visvairāk gaidītajās filmās, piemēram, Denī Vilnēva sci-fi drāmā Atnācēji (Arrival) un Toma Forda psiholoģiskajā trillerī Nakts dzīvnieki (Nocturnal Animals), kas saņēma žūrijas Grand Prix Venēcijas kinofestivālā. Kinoteātrī Kino Citadele no 7. līdz 13. novembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu