Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Francijas ziemeļdaļas pilsētā Kalē sākusies nelegālo imigrantu nometnes Džungļi likvidācija. Pirmajā dienā no tās evakuēti 2318 imigranti. 1918 pieaugušie tika nogādāti uzņemšanas un orientēšanas centros 11 Francijas reģionos, bet 400 nepilngadīgo pirms nosūtīšanas citviet nogādāti pagaidu uzņemšanas centros nometnes teritorijā.

Nedēļas notikumi pasaulē

Krievijas valsts dzelzceļa kompānija Rossiskije žeļeznije dorogi apsver iespēju piemērot 25% atlaidi benzīna, dīzeļdegvielas un mazuta tranzīta pārvadājumiem no naftas pārstrādes rūpnīcām Baltkrievijā uz Krievijas ziemeļrietumu ostām, pielīdzinot savus tarifus maksai par pārvadājumiem uz Baltijas valstu ostām, vēsta laikraksts Kommersant.

Turpinoties Irākas pilsētas Mosulas atbrīvošanas operācijai no grupējuma Daesh, pieaug bažas, ka teroristi grasās izmantot pilsētas iedzīvotājus kā dzīvo vairogu, paziņojusi ASV Aizsardzības ministrija jeb Pentagons. Pēdējās dienās, pastiprinoties karadarbībai pilsētas tuvumā, nav vērojama bēgļu plūsma, kas, viņuprāt, liecina, ka iedzīvotāji tiek turēti ar varu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu