Kā ieplaisājis trauks • IR.lv

Kā ieplaisājis trauks

5
Aigars Kalvītis.
Ieva Alberte

«Pēdējais labais hokejs bija Sočos,» saka jaunieceltais Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, kurš vēlas stiprināt nacionālo čempionātu un atrast izlasei ilglaicīgu treneri

Kad vaicāju, vai brokastīs atnest sviestmaizes, Aigars Kalvītis atbild: «Neesmu nekāds maizīš-ēdājs.» Pusdienās iet viņam nebūs laika. Kad tiekamies Latvijas gāzes birojā, uz galda uzripinu ābolus un ingveru. «Un ko es ar to darīšu?» vaicā Kalvītis bargu seju. Kā – ko? Pie tējas! Āboli Kalvītim garšojot, bet maizes neēd, jo – «paskatieties uz mani, es jau tā esmu apaļīgs», viņš omulīgi pasmaida. 

Par Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kalvīti ievēlēja 7. oktobrī. Ar emocionāliem komentāriem medijos šaudījās bijušais prezidents Kirovs Lipmans, kura pilnvaru termiņš bija līdz 2018. gadam. Kalvītis stāsta, ka LHF valde nedarbojās pilnā sastāvā jau kādu laiku un vairāki valdes locekļi bija uzrakstījuši atlūgumu. Sapulces dienaskārtībā iekļāva punktu par valdes pārvēlēšanu, jo «reti kurš bija apmierināts ar to, kā lietas [federācijā] darbojās». «Pie manis vērsās virkne hokeja klubu un organizāciju, lūdzot piekrist kandidēt uz valdes priekšsēdētāja amatu. Neviens cits vairākumu nesaņemšot. Es teicu, ka kandidēšu, ja nebūs jākaro ar Kirovu. Mans mērķis nav izvilkt kara cirvi un cīnīties, kurš no mums ir labāks prezidents,» saka Kalvītis.

Amatam viņš esot uzrunāts divas dienas pirms sapulces. «Tiešām!» Kalvītis vēl piekodina. Uzaicinājums viņā nav raisījis prieku, jo «zinu, cik kritiskā stāvoklī ir federācija, esmu tajā ilgstoši darbojies». Par LHF prezidentu tika izvirzīts tikai viens kandidāts – Kalvītis. Neviens no biedriem neizvirzīja Lipmanu. Vaicāts, vai Kalvītis gribēja šo amatu, viņš smaida: «Es neatbildēšu. Negribu uzķerties uz provokācijām. Jūs uzrakstīsit, ko pateikšu, tāpēc labāk neko neteikšu.» Otrs mēģinājums izvilkt atbildi paceļ Kalvīša balss toni: «Ko tas nozīmē – vai gribēju būt prezidents? Nekas nenotiek negribot! Ja es gribētu, es jau sen būtu bijis. Kirovs uz pēdējo termiņu tika ievēlēts tāpēc, ka neviens cits nepretendēja.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu