Atgriezies, lai džezotu • IR.lv

Atgriezies, lai džezotu

4
Trompetes ideja izaugusi no otrdienu džeza džema vakariem Folkklubā Ala — turpat pāri Peldu ielai.
Ieva Puķe

Austrālijas latvietim Krišjānim Putniņam jau sen bija sapnis par džeza bāru un arī labu restorānu. Nu to visu var baudīt Trompetē, kas atrodama Vecrīgā, iesildītā vietā pretim paša izveidotajam Folkklubam Ala 

Piektdienas vakarā pie galdiņiem un letes grūti atrast brīvu vietu. Saksofona skaņas vienā no telpām vēsta, ka sācis muzicēt ģitārista Aleksandra Mariničeva trio. Smarža tikpat apetītlīga kā mūzika: pagalmā malkas krāsnī cepas picas un ribiņas. Apmeklētāju lojalitāti, visticamāk, «baro» ne tikai skaidri definēts muzikālais koncepts, kvalitatīvs ēdiens un mājīga atmosfēra, bet arī uzticība vietas saimniekam. Kur vēl vairāk – viesi ir gatavi baudīt viņa paša gatavoto sidru, alu un pat kandžu Akmeņlauzis, pudeles skaisti sarindotas plauktā virs bāra letes.

Katrīna, es nāku!

«Mūrbūdu – brūvēts mūra mājā?» izlasot nosaukumu pie sidra krāna, jautāju Trompetes īpašniekam Krišjānim Putniņam. «Tieši tā. Nopirku vecu graudu noliktavu, būvētu no laukakmeņiem. Restaurēju, tagad man ir mūra būda. Meklēju sidram savdabīgu nosaukumu. Mūrbūdu – cilvēks dzird un aizdomājas, kas tas ir?» viņš smejas.

Skaidri redzams, ka Krišjānis, 27 gadus vecs latvietis, uzaudzis Austrālijā, Adelaidā, pirms 10 mēnešiem atvērto Trompeti uztver kā lielu piedzīvojumu. Austrālijā paspējis izmācīties pavārskolā, kopš 16 gadu vecuma strādājis restorānu virtuvēs, viņš atzīstas, ka vienmēr sapņojis par savu vietu ar džeza mūziku un tai pieskaņotu laba līmeņa fusion ēdienu, dažādu stilu sajaukumu. Krišjānim tuvas Āzijas garšas – Taizemes, Indonēzijas, Malaizijas, Ķīnas, Vjetnamas, Indijas, Pakistānas virtuve. Savukārt Trompetes šefpavārs Austris Siliņš, Kanādas latvietis, aiz okeāna strādājis grieķu restorānā. Uz Latviju atbraucis ar domu atpūsties un iemācīties cept īstu rupjmaizi, bet ierauts dinamiskajā Rīgas restorānu dzīvē: paspējis izmēģināt spēkus Bibliotekā Nr.1, Zostē un tagad Trompetē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu