Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Krievijā atklāts pirmais piemineklis caram Ivanam Bargajam — 16. gadsimta tirānam. Cara reabilitāciju lobēja Krievijas amatpersonas, arī kultūras ministrs Vladimirs Medinskis, kurš paudis, ka Ivana Bargā despotiskā valdīšana esot mīts un viņa vārdu nomelnojuši Rietumu ceļotāji, kas savos sacerējumos caru apmelojuši.

Nedēļas notikumi pasaulē


Klaipēdas Universitātes zemūdens
arheoloģijas speciālisti Baltijas jūrā netālu no krasta, iepretī Kuršu kāpu ziemeļu galam, atraduši akmens laikmeta cilvēku darbības pēdas – domājams, senu zvejas rīku atliekas. Tas ir pirmais un pagaidām vienīgais šāda veida atradums visā Baltijas jūras austrumu piekrastē. Arheologi lēš, ka tā varētu būt liecība no astotā gadu tūkstoša pirms mūsu ēras.

Krievija izvērsusi kampaņu ekonomiskās un politiskās ietekmes iegūšanai Latvijā, Bulgārijā, Serbijā, Slovākijā un Ungārijā, secināts Vašingtonas Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra  pētījumā. Ar nolūku pakļaut šo valstu valdības Krievija kooptējusi tai simpatizējošus politiķus, cenšas iegūt dominējošas pozīcijas enerģētikas tirgū, grauj pretkorupcijas sistēmu, pārliecināti pētnieki.

Vladimirs Putins apstiprinājis likumprojektu, ar kuru ratificēta Maskavas vienošanās ar Damasku par Krievijas spēku palikšanu Sīrijā uz nenoteiktu laiku. Vienošanās ļaus Maskavai padarīt Hmeiminas gaisa spēku bāzi par pastāvīgu objektu un paredz Krievijas spēkiem imunitāti no tiesiskās vajāšanas Sīrijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu