Miljonāra projekts ar «zaļo gaismu» domē • IR.lv

Miljonāra projekts ar «zaļo gaismu» domē

4
Turaidas kvartāla C sektora augšējā dzīvoklī, kas aizņem visu stāvu, apmeties Jūrmalas mērs Gatis Truksnis
Ieva Cielava

 

Lepnais Turaidas kvartāls, ekskluzīvu dzīvokļu komplekss Dzintaros, plešas 1,39 hektāros blakus Jomas ielai. Pašreizējo mērogu tas ieguva pēc nekustamo īpašumu apvienošanas 2013. un 2015. gadā. Paplašināšanās notika pēc tam, kad īpašums nonāca miljonāra Jūlija Krūmiņa meitas Maijas Čerņavskas uzņēmuma MC Turaida Property īpašumā. Spriežot pēc zemesgrāmatas ierakstiem, 2012. gada decembrī par 455 tūkstošiem latu viņa to iegādājusies no SIA Jūrmala Properties, kura vienīgais valdes loceklis ir bijušā Valsts nekustamo īpašumu aģentūras (VNĪA) ģenerāldirektora Jāņa Mottes advokāts Sandis Petrovičs.

Turaidas kvartāla atrašanās vieta, Turaidas iela 17, savulaik bija VNĪA īpašumā. Pirms deviņiem gadiem tas tika sadalīts Valsts nekustamajiem īpašumiem un Privatizācijas aģentūrai. 2012. gadā VNĪ savas daļas atdeva Finanšu ministrijai, kura tās pārdeva Mottes advokātam. Mazākuma īpašnieks joprojām palika arī Privatizācijas aģentūra. Arī šīs mazākuma daļas par aptuveni 120 tūkstošiem latu vēlāk atpirka Čerņavska.

Tiklīdz teritorija bija nonākusi Krūmiņa meitas īpašumā, Jūrmalas dome pieņēma virkni lēmumu par nekustamā īpašuma apgrūtinājumu samazināšanu šim objektam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu