Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Ķīnas dienvidrietumos sācis darbu pasaulē lielākais radioteleskops, ar kura starpniecību zinātnieki cer atrast ārpuszemes civilizācijas. Radioteleskopa diametrs ir aptuveni 500 metru, tas izmaksājis apmēram 160 miljonu eiro

 

Eiropas Savienības dalībvalstis ir pieņēmušas Bosnijas un Hercegovinas pieteikumu dalībai līdzšinējā 28 valstu blokā. Tagad priekšā ilgstošs Bosnijas un Hercegovinas ekonomiskā un politiskā stāvokļa vērtējums. Pēc Dienvidslāvijas sabrukuma valstī faktiski izveidotas divas autonomas zonas. Vienu apdzīvo bosnieši un horvāti, otru – serbi, kuri grasās rīkot referendumu par atdalīšanos.

Trīs ceturtdaļas britu kompāniju vadītāju pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no ES apsver iespēju pārcelt uzņēmuma darbību uz citu valsti, liecina auditorkompānijas KPMG veiktās aptaujas dati. 

Pastāv risks, ka ES varētu atcelt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, ar šādu brīdinājumu Ukrainai klajā nācis ASV viceprezidents Džo Baidens. Viņš norādījis, ka Ukrainai  jāturpina sāktās reformas, lai nedotu ES dalībvalstīm ieganstu sankciju atcelšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu