Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar sievu Ivetu pozējis latviešu dizaineres Annas Osmuškinas zīmola tērpos. Fotogrāfijas redzamas Osmuškinas modes nama Facebook lapā. Prezidents to esot darījis, lai popularizētu Latviju. KNAB  par notikušo pieprasījis papildu informāciju un lems, vai nepieciešams uzsākt pārbaudes par interešu konfliktu.

Pēdējos desmit gados skolēnu skaits Latvijā kopumā sarucis par 23%, savukārt pedagogu skaits joprojām turpina pieaugt, izpētījusi Izglītības un zinātnes ministrija. Lielākais skolēnu skaita kritums reģistrēts Vecpiebalgas, Rundāles un Raunas novadā, savukārt lielākais izglītojamo skaita pieaugums fiksēts Mārupes novadā.

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) norādījusi, ka Latvijā ir par sešiem gadiem īsāks iedzīvotāju dzīves ilgums nekā vidēji organizācijas dalībvalstīs, turklāt gandrīz katrs septītais Latvijas iedzīvotājs nesaņem veselības aprūpes pakalpojumus. Par iemeslu tam esot pārāk augstas cenas, liels attālums līdz medicīnas iestādei vai pārāk ilgs gaidīšanas laiks līdz pakalpojuma saņemšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu