Zinātne kafijas krūzītē • IR.lv

Zinātne kafijas krūzītē

6
Veģetārā velokafejnīca MiiT rīko ne tikai kafijas, bet arī tējas un pat šokolādes degustācijas.

Vīna degustācijas ir vakardiena. Patlaban uzvaras gājienu pa Rīgas kafejnīcām iet kafijas izgaršošanas jeb cupping sesijas 

Svētdienas pēcpusdiena, Miera ielas kafejnīcas Rocket Bean Roastery apmeklētāji mierpilni cilā baltās kafijas krūzītes, nenojaušot, ka dažus soļus tālāk, kafejnīcas dziļumā iekārtotajā grauzdētavā, stundas laikā var apgūt zināšanas, kas uz krūzītes saturu liks paraudzīties citām acīm. 

Katru svētdienu kafijas meistari te vada atvērto cupping sesiju. Kafejnīcas barista un pasniedzējs Kristaps Alsbergs to sauc par ievadkursu kafijas izgaršošanā. Sesijas mērķis ir izglītot kafijas dzērājus un vairot izpratni, ka nav tikai rūgta vai skāba kafija. «Garšas buķete ir milzīga.»

Šādus pasākumus regulāri rīko arī citas Rīgas kafejnīcas, kuru sortimentā ietilpst augstākās kvalitātes jeb tā sauktā speciality kafija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu