Gints Selezņevs, mamogrāfijas busiņa vadītājs • IR.lv

Gints Selezņevs, mamogrāfijas busiņa vadītājs

6
Gints vada mobilo mamogrāfijas busiņu un reģistrē pacientes. «Desmit minūtes, un dzīvo mierīgi visu atlikušo dzīvi!» viņš saka par bezmaksas pārbaudi.
Ieva Alberte

 

Nu beidzot kāds vīrietis kārtīgi izspaidīs – priecājas kundzīte, kad Gints palīdz iekāpt busiņā. «Diemžēl šodien nav mana maiņa,» viņš atjoko un paskaidro, ka ir šoferis un pacientu reģistrētājs. Mamogrāfiju – krūšu rentgenoloģisku izmeklēšanu – veiks mediķis.

Pēc profesijas Gints ir galdnieks. Strādājis būvniecībā, tur sabeidzis muguru. Sākuši sāpēt arī basketbolā pārpūlētie ceļgali. Pieņēma mierīgāku darba piedāvājumu – nu jau sesto gadu stūrē busiņu un «reģistrē» sieviešu krūtis. «Medicīna man nav sveša, mamma ir ģimenes ārste. Kad ieguvu tiesības, sāku viņu vadāt pie pacientiem.»

Katru darbdienu busiņš dodas uz kādu Latvijas pilsētu. Pacientes nāk pēc pieraksta, uzrāda Nacionālā veselības dienesta uzaicinājumu, ko saņēmušas pa pastu. Tad seko mamogrāfija. Top četras bildes: abas krūtis, abas paduses. «Reiz kāda dāma bija saņēmusi jau divus uzaicinājumus, taču nenāca, jo kaimiņiene bija sastāstījusi, ka sāpēs. Tomēr saņēmās, un aizgāja. Pēc procedūras teica: nu mana kaimiņiene dabūs! Nekas nesāpēja, lai beidz tenkot!» Gints atminas tikai divas dāmas, kuras no procedūras atteikušās. «Varbūt ir nedaudz nepatīkami, taču digitālā ierīce ar sensoriem pielāgojas katras krūts dabiskajam blīvumam. Desmit minūtes, un dzīvo mierīgi!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu